Лекоатлетически празник за деца и младежи в Хасково

0

За втора поредна година Община Хасково е домакин на „Детска атлетика“ и на кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“. Събитията се организират от Българска федерация по лека атлетика (БФЛК), Община Хасково, А1 и СК „Атлетик“-Хасково.

На 25 май 2024 г. (събота) ще са забавните състезания от „Детска атлетика“ за деца от 6 до 11 години. Началото е в 16 ч., а записванията ще започнат от 15:30 ч. на стадион „Младост“ (при лоши метеорологични условия – в спортна зала „Спартак“ – залата по хандбал).

В първото гостуване на „Детска атлетика“ в Хасково миналата година се включиха повече от 300 деца от детските градини и училища в Хасково. С това активно участие беше подобрен рекордът за брой участници в „Детска атлетика“ в едно състезание, отчетоха тогава от БФЛА. Заниманията включват елементи от лека атлетика и игри с лекоатлетически характер.

Развитието на детския спорт и стимулирането на здравословния начин на живот са сред приоритети в управлението на кмета Станислав Дечев. Затова „Детска атлетика“ гостува отново тук. Малките атлети ще имат възможност да се забавляват, спортуват и общуват помежду си и да създадат един силен истински отбор, коментират от общината.

На 26 май 2024 година (неделя) ще се проведе кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ за момчета и момичета 11 – 13 години (само за състезатели).
Състезанието ще се проведе на стадион „Хасково“ от 10:00 ч. в дисциплините:
– при момичета – 60 м.-гладко бягане, дълъг скок и 600 м.;
– при момчетата – 60 м.-гладко бягане, дълъг скок и 800 м.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Е-Порталът на НАП отличен с нова награда
Е-Порталът на НАП отличен с нова награда

Икономическа полиция извършиха проверки на ГКПП „Капитан Андреево“ на организирани пътувания
Икономическа полиция извършиха проверки на ГКПП „Капитан Андреево“ на организирани пътувания

Затвори