Лекоатлетически празник за деца и младежи в Хасково

0

За втора поредна година Хасково е домакин на съсътезанията „Детска атлетика“ и на кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“, организирани от Българска федерация по лека атлетика (БФЛК), Община Хасково, А1 и СК „Атлетик“-Хасково.

Днес, 25 май, (събота), са забавните състезания от „Детска атлетика“ за деца от 6 до 11 години. Началото е в 16 ч., а записванията ще започнат от 15:30 ч. на стадион „Младост“ (при лоши метеорологични условия – в спортна зала „Спартак“ – залата по хандбал). Заниманията включват елементи от лека атлетика и игри с лекоатлетически характер.

В първото гостуване на „Детска атлетика“ в Хасково миналата година се включиха повече от 300 деца от детските градини и училища в Хасково. С това активно участие беше подобрен рекордът за брой участници в „Детска атлетика“ в едно състезание, отчетоха тогава от БФЛА. Развитието на детския спорт и стимулирането на здравословния начин на живот са сред приоритети в управлението на кмета Станислав Дечев и затова „Детска атлетика“ гостува отново тук, коментират от общината в Хасково.

Утре, 26 май,(неделя), ще е надпреварата кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ за момчета и момичета 11 – 13 години (само за състезатели). Състезанието ще е на стадион „Хасково“ от 10:00 ч. в дисциплините:
– при момичета – 60 м гладко бягане, дълъг скок и 600 м;
– при момчетата – 60 м гладко бягане, дълъг скок и 800 м.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кулинарен фестивал на пуската в Ябълково
Кулинарен фестивал на пуската в Ябълково

Гайдари посрещнаха стилните абитуриенти на Езиковата (видео+снимки)
Гайдари посрещнаха стилните абитуриенти на Езиковата (видео+снимки)

Затвори