Лекарските грешки били фатални, а учителските – парламентарни

0

В четвъртък депутатите ни се изпокараха при избора за подуправител на НЗОК. В петък и управителят, и подуправителят на Здравната каса подадоха оставки. От ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявиха, че така изглаждат споровете си около ръководството на НЗОК. И в двата описани дни лидерката на БСП Корнелия Нинова им беше много ядосана.

Междувременно народен представител хванал хрема и си останал вкъщи при тези люти дебати. От парламента му пратили картичка “Желаем ти скорошно оздравяване. 98 “за”, 135 “против” и 7 “въздържали се”, пишело в посланието. Такова ни е здравеопазването.

Към него (здравеопазването) влиза и психическото здраве. “Делян Пеевски е своеобразно ново издание на Борисов от неговия турбопериод от началния му вход в политиката. Сега Борисов е загубил самоувереност. Даже се знаят и обстоятелствата. Единият е “Магнитски”. Борисов реагира със страх и излиза в дефанзивна позиция. Пеевски е обратно. Той се справя със съдбата да бъде поставен в режима с атакуващо поведение. Прави шеметна политическа кариера. Движи се на ръб. Това крие рискове. Опитва се да изпревари конкуренцията и да властва. Борисов е встрани, но не се радва, че конкурентът му Пеевски успява да бъде това, което прилича на самия Борисов”, коментира миналата сряда в национален ефир психиатърът д-р Николай Михайлов.

Без да сме експерти също бихме попитали д-р Михайлов дали резултатите от действията в парламента доказват, че 90% от депутатите симулират еволюция? Докато психиатрите не се произнесат, ще запазим мълчание по отговора на този риторичен въпрос.

Щом обаче вече има цигари без никотин, кафе без кофеин и самолети без пилоти, да се надяваме, че все някога ще си изберем и народно събрание без идиоти. Дотогава нека имаме едно на ум, че грешките на лекарите лежат на гробищата, а грешките на учителите заседават в парламента.

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Никола Арсов: Работата с Тервел Пулев беше уникален опит за мен
Никола Арсов: Работата с Тервел Пулев беше уникален опит за мен

Хор "Родна песен" с първо място от Казанлък (ВИДЕО)
Хор “Родна песен” с първо място от Казанлък (ВИДЕО)

Затвори