Кв. Вулкан с детска площадка по евро проект

0

Изграждането на детска площадка в кв. Вулкан започва от утре по съвместна програма с РОМАКТ по проект „Равни условия за игра на всички наши деца“, информират от община Димитровград. Стартът на проекта, който е с 3-месечна продължителност, ще бъде даден от 11 ч. на ул. Лонгоза в квартала.

6296 евро е стойността на проекта, като 5000 евро е финансирането от РОМАКТ и 1296 евро- общинското съфинансиране, в партньорство с Местната активна група- гражданска неформална общност, чието създаване е сред условията на програмата.

Старско

РОМАКТ е програма на Европейската Комисия и Съвета на Европа, която цели повишаване капацитета на местните власти и общности за съвместно разработване и прилагане на приобщаващи политики за социалното включване на уязвими ромски общности.

Целта е в кв. Вулкан да бъде създадено приятно и безопасно обществено място за игра и забавление на деца между 3 и 12 години, както и общо пространство за общуване на жители и родители от ромски и неромски произход, живеещи в близост, коментират от общината в Димитровград.

Предвижда се да бъде положена синтетична ударопоглъщаща настилка и да бъдат доставени и монтирани комбинирано съоръжение и въртележка за децата; пейки за отдих и бетонни кошове за отпадъци. Ще бъде монтирана видео камера за 24-часово наблюдение на обекта и ще бъде поставено допълнително осветително тяло за по-добра видимост. В изпълнението на дейностите ще се включат активно представители на общността, която обитава жилищния район, допълват от димитровградската администрация.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през летния сезон
Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през летния сезон

Тир аварира, опашките продължават
Контрабандни медикаменти спипаха митничари

Затвори