Красимир Вълчев: Общата грипна ваканция няма да бъде удължена, решава се по области

0
Divel

Общата грипна ваканция за училищата, която е заради вирус от тип Б, няма да бъде удължена. Възможно е това да се случи в отделни области или общини, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на Нова телевизия, цитиран от 24 часа.

Министър Вълчев даде пример с Пловдив и Велико Търново, където вече имало взето решение за удължаване с два дни. Той допълни, че от изток на запад се увеличават стойностите на заболеваемостта.

Старско

Ресорният министър каза, че в момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет. Също така не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-ското от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми.

Ще бъдат обсъдени варианти за дистанционно обучение там, където то е възможно – с виртуални класни стаи, с провеждане на самоподготовка и упражнения с виртуална връзка с учителя, чрез проектно обучение, обясни министърът.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Най-евтините горива в Хасково
Цените на горивата може да се понижат с 15-20 стотинки до края на седмицата

Съдебният лекар потвърди версията за убийство в Александрово
5 убийства и 21 грабежа за година в Хасковско

Затвори