Коронавирусът праща Хасково в трета лига

0

Първенецът в областта ФК Хасково ще има възможност да влезне без баражи в трета лига на БГ футбла.

Новината за читателите на xnews.bg съобщи председателят на зоналния съвет Пловдив Димитър Енчев. Всичко зависи от географското разпределение на отборите, които ще попълнят Втора лига и се откажат от трета.

Пример е отборът на Вихрен/Сандански/, който завърши на 4-то място в Югозападна Трета лига, но заявява готовност да се включи при професионалистите, където Ботев/Гълъбово/ се отказва от участие. Всичко това се дължи на пандемията COVID-19. При доста отбори в страната положението с финансите е критично.

Пренареждането при професионалистите и аматьорите нарежда Хасково при фаворитите да заиграе в Югоизточна Трета лига. Със сигурност няма да има баражи в тази усложнена обстановка на пандемия.

“Нали разбирате, че ако има баражи, това са много тестове за коронавирус на отборите и най-важното без публика, защо да се случват тези мачове”, допълни Енчев. 2000 лева е гаранцията на отбор да играе в трета лига, друго важно е, че има възможност участниците да бъдат до 20 в групата.

Припомняме, че отношение по темата взе и депутатът Никола Динков, който пита Красен Кралев за подпомагане на отборите в трета лига.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
1 593 зрелостници заявиха участие на матурите в Хасковско
1 593 зрелостници заявиха участие на матурите в Хасковско

Първа копка на нов Дневен център
Откриват Дневен център за деца с увреждания и техните семейства

Затвори