Конкурс за носия „Аз съм българче“ в Хасково

0

Фотосесия-конкурс за деца за най-гиздава българска народна носия „Аз съм българче!“ организира Община Хасково в рамките на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

На 14 май (неделя), от 16ч. до 18 часа, до китната люлка до голямата сцена в парк „Кенана“ всички малки и пораснали деца, на възраст до 18 години, са поканени да се включат във фотосесията-конкурс. Условието за участие е всяко дете да бъде облечено с народна носия.

Професионален фотограф ще направи снимки на децата, които желаят да покажат пъстрите български народни носии и шарените ни шевици. Снимките ще бъдат включени във фотоалбум. Той ще бъде публикуван на официалните фейсбук страница  и инстаграм профил haskovo.municipality на Община Хасково на 16 май. Това ще стане след изрично попълнена декларация за съгласие от страна на родителите. Гласуването ще продължи до 30 май включително.

Малките модели, събрали най-много харесвания в социалните мрежи, ще получат награди от кмета на Община Хасково Станислав Дечев на 1 юни- Международен ден на детето.

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ Хасково-2023 ще се проведе на 12, 13 и 14 май в парк „Кенана“. За първи път в рамките на Събора има фотосесия-конкурс за деца за най-пъстра, най-гиздава и най-красива българска народна носия, за да казват с гордост нашите деца „Аз съм българче!“, коментират организаторите от общината.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Професионален скенер купува по проект библиотеката в Димитровград
Представят пред вазовци „Великите европейци“

Откриват в Димитровград първия в страната Център за хора от уязвими групи
Откриват в Димитровград първия в страната Център за хора от уязвими групи

Затвори