„Коледа- заедно с изкуствата и спорта“ в Маджарово

0

Коледно тържество с мотото „Коледа- заедно с изкуствата и спорта“ организира Средно училище „Димитър Маджаров“ в град Маджарово с финансиране от националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ . Тя се реализира от две години, като са включени 27 възпитаници на училището в спортните отбори по баскетбол и волейбол. Програмата финансира и купуването на спортни уреди, екипировки, топки и много други пособия и материали.

За първи път през тази година в рамките на програмата бе организирана и проявата „Коледа заедно с изкуство и спорт. Коледният баскетболен и волейболен турнир се проведе на училищната площадка и на градската спортна площадка. Участниците демонстрираха придобитите баскетболни и волейболни умения, показаха перфектна дисциплина, спортен дух и желание за спортни изяви. В турнира се включиха активно учители, главен счетоводител, домакин и образователен медиатор от училището. Предстои участниците в Коледния турнир да бъдат наградени с грамоти и топки, а на по късен етап и с медали, купи, флагчета, плакети, тефтери, химикали, ключодържатели, тениски, шапки, календари и почерпка. Ще бъдат изготвени и диплянки за популяризирането на програмата в училището.

„Коледа- заедно с изкуствата и спорта“ в Маджарово
Вече втора година то работи и по Модул „Изкуства“ на програмата. Създадени са Детска вокална група „Сладкопойчета“ с ръководител Мария Стояновска, фанфарен оркестър, Танцов състав за народни танци „Усмивка“, ръководен от Радостина Стоева и мажоретен състав.

12 са участниците във вокалната група. Фанфарният оркестър ще започне репетиции след профилактиката и ремонта на тромпетните инструменти, предоставени за ползване за целите на програмата от НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в Маджарово. В състава за народни танци „Усмивка“ участват децата от 5,6,7 и 8 клас, които с много ентусиазъм и отговорност разучиха северняшки и тракийски народни танци със сложна хореография. Закупени са и пълни комплекти традиционни северняшки и тракийски носии и тъпан.

От училището са категорични, че и в бъдеще ще продължат да кандидатстват по тази национална програма.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МОН отпусна 258 373 лв. за ремонт на ОУ "Св. Климент Охридски"
МОН отпусна 258 373 лв. за ремонт на ОУ “Св. Климент Охридски”

Президентът Радев: България е на път да постигне точен и необратим срок за приемане в Шенген през 2023 г. (ВИДЕО)
Президентът Радев: Политическото лицемерие има висока цена, която се плаща не от политиците, а от гражданите и бизнеса

Затвори