Кмете, призови хората да излизат, тогава ще си стоят вкъщи

0
Divel

Особен характер имат част от хасковлии и цивилните, и униформените.

В събота временните КПП-та по изходите на града останаха (чети ТУК) временно без постови. Кметът Станислав Дечев се ядоса, поиска отговор от полицията и отговорност. С интерес тръпнем да прочетем писменото становище на МВР, защото ръководството му за по-удобно временно цял ден не си вдигаше телефона на медиите. Но стана чудо и сега униформените спират, вежливо предупреждават и питат даже пътниците в автобусите откъде са и за къде пътуват, каквото заглавие носи един култов български филм. Нали, г-н Ц.?

Старско

В неделя, слънчево, убуу, ройнаха се птички, раззелениха се тревички. Хасковлии (погледни ТУК) туриха ръките в жубите и се юрнаха по Кенана и Ямача. Накацаха като бели лястовици по пейки. Други спортуваха, трети въртяха педалите, става въпрос, че караха колелета, да не си помислите нещо друго. Покрай тях с маски и ръкавици се появиха кметът Дечев и заместникът му Динко Тенев. Те, загрижени повече за здравето на самите с ръките в жубите ги предупреждаваха, че не бива да са по парковете заради коронавируса. Колко хвана дикиш това не е много ясно, но на разхождащите по парковете ще им просветне от вторник нататък най-вероятно. Нали, г-н директор Ц.?

Заради някои от Хасково в това пандемично време досежно предлагаме на кмета да изпробва друг вариант на действие. “Г-н Дечев, издайте заповед всички задължително да ходят по улиците и парковете. Тогава от инатлък, тези, които не щат да чуват, ще си останат нарочно по апартаментите и къщите си. Другите – по-отговорни, ще схванат тази наша закачка и също ще си останат по домовете.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – [email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изследват трима за коронавирус
185 са заразените с COVID-19 в България (ВИДЕО)

Борисов за ветото на Радев: Неочаквано е (ВИДЕО)
Борисов за ветото на Радев: Неочаквано е (ВИДЕО)

Затвори