Кметът свиква консултации за СИК, 18 партии се регистрираха за местните избори

0

Кметът на община Хасково Станислав Дечев оправя покана към ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание, както и към ръководствата на партиите и коалициите, които не са парламентарно представени, за участие в консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Хасково, включително и за съставите на Подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) и избирателните комисии в лечебни заведения, в местата за лишаване от свобода и за задържане.

Консултациите са във връзка с провеждането на нови избори за общински съветници в община Хасково на 23 юни 2024 г. Те ще се проведат на 17 май от 11:00 часа в сградата на Община Хасково.

За участие в изборите за общински съветници в ОИК-Хасково са се регистрирали 18 партии и коалиции, а срокът за регистрация изтече в 17 часа вчера. Регистрации са получили „Възраждане“, „България на регионите“, „ВМРО – Българско национално движение“, ДПС, „Синя България“, Местна коалиция „Заедно за силна община-Българска социалдемократическа партия“, ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Глас народен“, „Ние идваме“, „Национално движение за права и свободи“, „Бъдеще за родината“, „Граждани за общината“, „БСП за България“, „Български гласъ“, „Продължаваме Промяната – Демократична България“, „Партия на зелените“, „Български възход“, ПП “НИЕ ИДВАМЕ”.

Крайният срок за регистрация на кандидатските листи е 21 май включително.

Припомняме, че до пресрочния вот за съветници се стигна, след като Върховния административен съд потвърди решението на Административният съд в Хасково за касиране на изборите заради нарушения.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Община Хасково осигурява временен подслон за бездомни лица от 1 декември
Финансират 105 проекта за по-добра база в социални услуги

Безплатни консултации за безработни в Хасково и Димитровград
Безплатни консултации за безработни в Хасково и Димитровград

Затвори