Киносалони с писмо до Бойко Борисов, заплашени са от фалит

0
Divel

Представители на българските киносалони изказват своите проблеми заради възникналата ситуация по време на пандемията.

Техен представител експерт г-н Александър Донев се аргументира с някои факти, изложени в писмо до всички медии. Те подчертават, че са заплашени от фалит. Ето пълния текст:

Старско

Уважаеми представители на медиите,

Българските киносалони и филмовата дистрибуция са изправени пред колапс! И сме поставени на колене, тъй като всичките ни опити за контакт с правителството и обсъждане на проблемите на кинопоказа остават нечути. Масово във всички медии се обсъжда тежкото положение на редица бизнеси, но за киното забравихте! Положението на кината и дистрибуторите е такова, че обществото е заплашено да остане без кина, респективно без достъп до това изкуство!

Преди 2 месеца Асоциацията направи опит да поиска намаляване на ДДС върху кинобилетите, уви и то остана без всякакъв отговор от правителството, въпреки подробната ни и доста солидна аргументация!

Приложено ще намерите писмо на „Асоциацията на българските киносалони“, с призив за помощ към правителството, както и писмото до министерски съвет за намаляване на ДДС върху кинобилетите. Вижте писмото /тук/.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Камбанарията светна в оранжево
Камбанарията светна в оранжево

5 нови случая на COVID-19 в Хасковско, сред тях и медицински персонал
122 нови случаи на COVID-19 в областта, сред заразените са 5-ма медици

Затвори