Кандидатствай за „Млад благотворител“!

0

Националният конкурс „Млад благотворител“ за 2023 г. вече стартира и до 10 януари организаторите от фондация „Благотворител“ приемат заявките. Конкурсът е за благотворителни инициативи на ученици от 7 до 12 клас. Дава възможност на ученици от цялата страна да представят идея за благотворителна кауза, с която могат лично да допринесат за доброто на обществото.

В седмото издание от фондацията ще финансират 7 проекта- най-смислените и добре аргументирани инициативи. За класирания на първо място са предвидени 1500 лв., за второ- 1200 лв., за трето- 1000 лв., от четвърто до шесто място- по 800 лв.

Каузите на проектите трябва да отговарят на една от трите зададени теми: Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи или възрастни хора в нужда; Съхраняване на музикалното наследство на България и Екология /опазване и грижа за околната среда/. Ще бъдат одобрени по два проекта от всеки тематичен кръг.
Тази година е включена и нова категория „Иновативно предприемачество с кауза“, в която проектът-победител ще бъде финансиран с 1200 лв.

Полуфиналистите – представители от екипите на 15 проекта, ще бъдат допуснати до финалното класиране. Те ще получат обучение „Управление, организация и реализация на проекти“.

Сред финалистите от предходните 6 издания е и хасковската ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с проекта „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“.

Вдъхновяваме и обучаваме децата от ученическа възраст да бъдат съпричастни, като търсят и намират доброволчески каузи, създават проекти за тях и успяват да ги реализират, коментират организаторите.
Формуляр и декларация за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на фондацията. Готовите проекти трябва да бъдат изпратени на: konkursi@blagotvoritel.org в срок до 10.01. 2023 г.

Официалната церемония по представяне на резултатите и връчване на грамотите се провежда традиционно в София през месец май.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Жълт код за дъжд и силен вятър в област Хасково
Нов температурен рекорд в Хасково

Отново събориха светофара пред театъра
Отново събориха светофара пред театъра

Затвори