Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов посети Хасково (ВИДЕО)

0

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов посети Хасково. Той се срещна с представители на футболните клубове в града и сподели визията си за управления на българския футбол, ако бъде избран за президент на футболния съюз.

Иванов, който е бивш изпълнителен директор на Нефтохимик (Бургас) и син на легендата на Левски – Александър Манолов, сега влиза в кампанията за поста президент на БФС, какъвто трябва да бъде избран на Конгреса на централата на 15-и март.

“Реших да се кандидатирам за президент на Българския футболен съюз, защото има нужда от сериозна промяна. Произлизам от футболно семейство и е във възможностите ми чисто професионални и житейски да се справя с тази отговорна задача, като президент на БФС. Ръководя се от максимата, че щом други могат, защо да не мога и аз, щом имам опита, екипа, финансите. Хвърлям се смело в тази битка, защото имам управленския и административен опит.” – започна в изказването си пред медиите Иванов.

“Дългото управление води до нереална представа. Мислиш си, че си несменяем и недосегаем. Дори неволно да взимаш решения, те се оказват грешни. Борислав Михайлов остави нещата да се движат по течението, а когато котаракът спи мишките играят хоро на главата му. Не се обръща внимание на малките клубове, не се взимат адекватни и бързи решения, не се работи добре с медиите и с държавата. Не си спомням в последните 10 години някой от футболния съюз да е разговарял и да е поискал нещо от държавата, да се е аргументирал защо го иска.” – продължи кандидатът за президент на БФС.

Манол Иванов сподели, че има страх сред по-малките клубове.

“Миналата седмица бяхме в Русе, Шумен и Бургас. Не се появиха въобще хора от зоналните съвети, защото им беше казано да не се срещат с кандидати за президент на БФС. Въпреки това в някои от тези градове дойдоха председатели на съдийски комисии, които видяха в мое лице промяната, но не реваншизъм, а човек който иска да работи и да промени нещата в положителна насока.”

“Имам сериозна подкрепа от няколко професионални клуба, както и от по-малките. Предвид останалите 5 кандидатури, смятам, че моите шансове не са никак малки. Уважавам Бербатов, но той няма управленски опит. Що се отнася до г-н Крушарски, той е собственик на “Локомотив” (Пловдив) и ако бъде избран за президент, ще му се наложи да продаде отбора, а това на мен не ми се струва реалистично да се случи за 10 – 15 дни. Илиан Стоянов наблюдава процесите в българския футбол от 12 години на 10 000 км разстояние и информацията му е само от медиите. Това по никакъв начин не ме прави фаворит, но определям шансовете си, като реални. Аз съм работохолик и съм изключително диалогичен. Футболът е моето хоби. От сутрин до вечер съм по стадионите, за да наблюдавам деца, юноши и мъже и да се срещам с футболната общественост с които дискутираме проблемите.”

Манол Иванов допълни, че ако бъде избран за президент на БФС би поканил Димитър Бербатов в своя управленски екип, вероятно на поста вицепрезидент.

2

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ДГ „Слънце“ проведоха открит урок по математика
ДГ „Слънце“ проведоха открит урок по математика

Полицейският участък в Джебел става Районно управление с началник главен инспектор Хасан Хасан
Полицейският участък в Джебел става Районно управление с началник главен инспектор Хасан Хасан

Затвори