Кандидатът за кмет от „Възраждане“ за Димитровград знае как да задържи младите хора в града

0

Както в повечето общини и пред община Димитровград стои огромният демографски проблем.
Основен приоритет на Венета Стоянова, кандидат за кмет от „Възраждане“, е задържането на младите хора в града.

Тя смята, че трябва да се започнат преговори с Министерството на образованието за откриване на филиал на ВУЗ на територията на общината, подходящ и съобразен с нуждите на предприемачите и на бъдещи инвеститори.

Ще се бори да се създадат центрове за помощ на учениците, които не могат да си позволят частни допълнителни занимания и имат нужда от помощ при усвояване на учебния материал, предстоящи матури и изпити. На децата от малките населени места ще се създадат подходящи условия за спорт и извънкласни занимания. Въвличането на учениците в извънкласни занимания, организирани от Общината и ангажирането им с различни каузи е много важно за израстването им като достойни хора.

„Необходимо е прозрачност и широка информационна кампания за предстоящи проекти, от които гражданите да се възползват, особено за малките населени места. Ще насърчим местните производители чрез данъчни облекчения. Ще се направят фермерски и занаятчийски базари, които да бъдат широко популяризирани, за да привличат участници и туристи от други населени места. Ще се направи ревизия на ремонта на парк „Марица“ за качеството, цената и сроковете на изпълнение. Ще бъдат предприети действия за разговори с отговорните институции за обезопасяването на жилищните сгради, които са обявени за част от Архитектурното наследство.“, каза Венета Стоянова на среща с граждани.

Кандидатът за кмет на „Възраждане“ от Димитровград е постоянно сред хората и изслушва техните проблеми, като търси решения. Тя и Георги Георгиев, кандидат кметът на „Възраждане“ от Хасково, ще се срещнат с димитровградчани на 21-ви /събота/ от 10 часа на шатрата на политическата организация, която е разположена в центъра на града до фонтана.

Венета Стоянова е родена и израснала в Димитровград. Изучава История и български език в ПУ „ Паисий Хилендарски“. От 13 години е управител на семеен бизнес. Учредител е и председател на „Възраждане“ в Димитровград.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържат увеличението на тока от Нова година
Премиерът акад. Денков: Няма риск от рязък скок на цените на тока

Униформени откриха ментета в Мерцедес, задържаха 39-годишен с дрога
Арест за кърджалиец със 7 грама метаамфетамин

Затвори