Кандидатът на Младежко ДПС е новият председател на Европейската либерална младеж

0
Divel

Кандидатът на Младежкото ДПС Антоанета Асенова бе избрана за председател на Европейската либерална младеж/LYMEC/.

Това се случи по време на първия дигитален конгрес на организацията, в която участват 130 младежи, съобщиха от офиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Старско

Това е поредният успех за МДПС след избирането на Илхан Кючюк за вицепрезидент на АЛДЕ, Гюлфие Арнаудова и впоследсвие Сюлейман Шабан за вицепрезидент на Международната федерация на либералната младеж/IFLRY/.

„Изключително благодарна съм на Младежко ДПС за номинацията и съм признателна на организациите, членуващи в LYMEC, за гласуваното доверие и оказаната подкрепа. Настоящият момент не е лек – пандемията от коронавирус постави пред глобално изпитание не само системите на здравеопазване, икономическата стабилност и пазарите на труда – а това неминуемо винаги има силен отзвук върху младежката безработица, но оставя своя отпечатък и върху солидарността между нашите общества”, каза в своето заключително слово новоизбраният председател на LYMEC.

„Искам да поздравя LYMEC за креативността и амбициозността да проведат първия си дигитален конгрес. С това младите либерали показаха, че имат необходимия потенциал и готовност да играят ключова роля в бъдещето на Европа”, коментира председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

Хасковлията Мюмюн Мюмюн, член на Централния оперативен съвет на Младежкото ДПС предлага онлайн модела за провеждане на този тип срещи да продължи по време на пандемията. ЦОС на МДПС се състои от 11 члена, с председател евродепутатът Илхан Кючюк.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Заразените от COVID-19 надхвърлиха 500
Заразените от COVID-19 надхвърлиха 500

Хасковлии завишиха покупките от първа необходимост
Раздават хранителни продукти по програма на ЕС

Затвори