Иззеха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“

0

99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки са задържали митничарите при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната през ГКПП „Капитан Андреево“. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

На 09.05.2024 г. на пункта пристигнаа влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът му- турски гражданин, представил документи за превозваната стока от Турция за Западна Европа. При щателна митническа проверка сред декларираната стока са намерени 28 кашона с 99 000 опаковки за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки. Стоката е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая са уведомени притежателите на марките.

Предлагането на тютюн за наргиле във фалшиви опаковки не само ощетява търговската марка, подвежда купувачите, но и потенциално крие рискове за потребителите. Наред с това фалшифицирането на акцизни продукти, за какъвто е класифициран тютюнът за наргиле в България и в повечето държави от Западна Европа, предполага организирането на нелегални манифактурни производства и нелегални търговски вериги, които нанасят значителни щети на икономиките и бюджетите заради невнесени акцизни и други данъци, коментират от Агенция „Митници“.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обезвреждат пестициди и стари препарати от складове в Хасковско
Обезвреждат пестициди и стари препарати от складове в Хасковско

Неявяване на жалбоподателя отложи делото за избора на съветници в Димитровград
Издирван за измами в Германия остава в хасковския арест

Затвори