Изследват трима души за коронавирус в Хасково

0
Divel

Изследват трима души за коронавирус в ХасковоПревантивно изследват трима души за наличието на COVID-19. Това съобщиха от регионалната здравна инспекция на извънредното заседание на Областния кризисен щаб за ограничаване и борба с коронавируса.

Тримата са хоспитализирани снощи в хасковското инфекциозно отделение.Те не са от рискови зони, но са обезпокоени и затова превантивно им се взимат проби. Резултатите ще станат ясни по-късно.

Старско

Стана ясно, че освен Китай и Италия към рисковите страни са включени Иран и Корея. В тази връзка всички хора, преминавайки през ГКПП “Капитан Андреево” се термометрират. Ако някой от пътниците, които преминават, покаже температура се хоспитализира. За сега такъв човек не е постъпил.

На 4 март в Хасково са били взети проби от 4 души, които са хоспитализирани в болницата с усложнения от остри респираторни заболявания, но не са излизали извън страната. Три от пробите са на деца, а едната е на жена, като резултатите им са отрицателни.

Към момент в Хасковска област под домашна карантина са 59 души. Те се наблюдават от личните им лекари.

Хасковската здравна инспекция има получени около 550 предпазни костюма и 190 маски. Осигуряват се маски на митницата, на спешна помощ и за инфекциозно отделение.

От РЗИ уточниха, че всяко едно отделение има готовност за разкриване на допълнителни легла. В Хасковска област има 6 инфекционисти.

Какво е важно да знаете и правите по отношение на COVID-19?

❗️Спазвайте висока лична хигиена – мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа.

❗️Избягвайте контакт с болни хора.

❗️Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.

❗️Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.

❗️Не се презапасявайте с храна и лекарства.

❗️Търсете информация от компетентните институции.

❗️Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването: https://www.mh.government.bg/…/informaciya-otnosno-noviya-…/

❗️Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57

❗️На сайта на МЗ ежедневно можете да следите и актуалните данни за разпространението на заболяването в световен мащаб.

❗️Няма място за паника – държавата ни е предприела всички необходими мерки.

Изследват трима души за коронавирус в Хасково

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стани милионер в интернет предложение
Заловиха фалшификатор на 100-доларови банкноти

Двойно повече заловени контрабандни цигари на границата
38 320 къса безакцизни цигари иззеха униформени

Затвори