Изследват 15-годишно дете за коронавирус от Хасково

0
Divel

15-годишно дете от Хасково е поставено под карантина в инфекциозно отделение на болницата в града.

То се е завърнало Холандия, където било на международен лагер, заедно с други деца от Италия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Детето е вдигнало температура. Днес е изпратена пробва за изследване в Националната референтна лаборатория. Резултатите от пробата ще бъдат готови утре.

Старско

Междувременно от РЗИ съобщиха, че дете, мъж и жена от Хасково, завърнали се от Милано, са под 14-дневна домашна карантина. Те нямат никакви симптоми на коронавирус, а мярката е превантивна.

От днес лекари от РЗИ-Хасково започнаха дежурства на ГКПП „Капитан Андреево“, както писа xnews.bg.  Те мерят температурата на влизащите от Турция у нас. Медиците са снабдени със специални безконтактни термометри. Мярката се прилага към хора, които са били в Китай и Италия. Измерването става за секунди и не бави трафика.

Ако се установи, че пътникът има температурата над 37 градуса, му се извършва допълнителен преглед. Решението за дислоциране на медици по границите е заради решението на извънредното правителствено заседание.

Хасковската болница е готова да поеме съмнителни за корона вирус случаи, заяви изпълнителният директор д-р Георги Гелов. Медиците разполагат с необходимите предпазни облекла и маски.

Утре, областният управител д-р Стефка Здравкова е свикала заседание на “Комисията за защита от болести, бедствия и катастрофи”, на която ще бъдат набелязани мерки. Ще присъстват кметове на общини, директорите на болници от региона и Центъра за спешна медицинска помощ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково
Близо 6000 работодатели в страната са объркали справките за доходи, изплатени през 2019 г.

Хванаха мъж с хероин и чай за пушене
Хванаха мъж с хероин и чай за пушене

Затвори