Изправят пред Темида бандата автокрадци

0
Divel

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми четирима младежи – А.А., на 21 г., Е.Х. на 18 г., К.С. на 28 г., и Х.А. на 20 г. Те са обвинени в кражба на четири автомобила и един велосипед от Свиленград и Любимец, съобщиха от държавното обвинение.

Масираната автомобилра кражба е установено, че се осъществява на 4 април около 1:30 часа през нощта. Тогава в Любимец обвиняемите А.А. и Х.А,, отнели лек автомобил, марка „Опел“, след което повикали обвиняемите Е.Х и К.С, и четиримата заедно отишли с колата в Свиленград. Там задигнали втори автомобил – „Опел“. С двата автомобила обвиняемите се отправили към Любимец, като на разклона за село Сива река, ги изоставили, защото им свършило горивото. Четиримата се върнали пеша в Свиленград, където отнели трети лек автомобил, марка „Опел“. С него се отправили към разклона за село Сива река, където били изоставили другите две коли. Те искали да ги изтеглят с третата, направили опит, но не успели. След това отново се върнали пеша в Свиленград, като решили да отнемат по-голяма кола, за да изтеглят останалите. Видели паркиран микробус, марка „Рено“. Преценили, че с него ще могат да издърпат опелите, като отнели и него. Те се качили в микробуса и потеглили към близката бензиностанция в Свиленград, за да заредят с гориво, но били спрени от полицейски патрул за проверка на документите. През това време обвиняемият А.А. успял да скочи от микробуса и да избяга. Той отнел велосипед от гр. Свиленград и тръгнал с колелото да се прибере в гр. Любимец, като е бил задържан от полицейските служители.

Старско

Обвинение е повдигнато на 21-годишният А.А. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Другите трима обвиняеми са с мярка за неотклонение „подписка“.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
6 акта написаха полицаите заради COVID-19

Непълнолетна открадна козметика за 44 лева
Непълнолетна открадна козметика за 44 лева

Затвори