Изпратихме 2021-ва – Годината на Маймуните в България

0

Изпратихме я най-после 2021 г. Според китайския календар, тя е Годината на Вола (не на върха, а на животното).

За нас – българите, изтеклите 12 месеца обаче бяха Годината на Маймуната, защото ни направиха на маймуни, след като ни скъсаха от избори и от повишаване на цени. Борбата за власт заприлича на „Добре дошли в маймунарника“. Както се казва: „Не е нужно да си луд, за да работиш при нас, но все пак помага!“ Хубав слоган, дето се вика, за предизборна кампания и България.

Да си сложим ръка на сърцто, ама Маймунарника си го правим сами под формата на гласоподаватели. „Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме. Ние сме това, което.“ Така е написал авторът на оригиналния Маймунарник – Кърт Вонегът.

В преносен смисъл вече изпратихме Годината на Вола в „Кланица 5“. Вече сме в Годината на Тигъра, дано не ни изяде. Много зависи и кои тигри в сегашното правителство на четворната коалиция ще недделеят. Нека и те, и ние се присетим, че България ще тръгне напред, ако не сме толкова алчни и мързеливи.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
30 % от хората следят тайно партньора си, показва ново проучване
30 % от хората следят тайно партньора си, показва ново проучване

Големите надежди и малките вероятности
България изостава по брой учени, но качеството на публикациите расте

Затвори