Изложба показва “40 години балет Тангра” за Дните на Хасково

0
Divel

Фотографът Вили Атанасова показва “40 години балет Тангра” в празничната програма на града. На площад “Атлантически” от 4 до 12 септември ще оживеят 20 двулицеви пана фотографии в размер 66/100 см.

Идеята възниква през 2015 г., когато авторката е направила първата изложба на балет “Тангра”. Всяка година, когато се прибира от Франция в родния си град, тя снима изящните танцьори на балета, ръководен от Дорина Инджова.

Старско

“Реализацията на изложбата е по програма на община Хасково, за което им благодаря. Танцувала съм в “Тангра” 5 години, а в продължение на 10 снимам за тази юбилейна изложба. Всичко се раждаше спонтанно като жив организъм и се доразвиваше”, разказва Вили Атанасова. Тя добавя, че е искала да постави изпълнителите на балета в нетрадиционна среда за тях. Снимките са правени в завод “Химмаш”, Бизнесцентъра, фонтанът пред библиотеката, камбанарията до Богородица и СП “Спартак”.

От 80 кадъра са избрани само 40. В подбора на снимките се включват Златко Латев, Дорина Инджова, френският фотограф Доминик Майер и естествено авторът. “За 20 фотографии постигнахме единодушие, но за останалите 20 имаше разминаване. Надделя моето мнение, за да се получат 40 снимки за 40- годишния юбилей на “Тангра”, сподели Вили. Любопитен факт е, че във Франция е намерила по-добра цена за копирането на паната, от колкото в България.

Авторката разкрива още, че подготвя изложбата да се запечата и в албум, но са необходими още средства за пълната реализация. Първият кадър на корицата е заснет на стълбището на камбанарията до Богородица.

За съжаление тя няма да може да присъства на откриването на изложбата, защото трябва да си замине.

Вили Атанасова е родена в Хасково, но живее в Париж, където работи като фотограф. Завършва ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград, със специалност “Дизайн в интериора”. От студентската скамейка прави първите си впечатляващи фотоси на модели.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мотористи с шествие по улиците на Хасково
Мотористи с шествие по улиците на Хасково

Три нови с COVID-19 в Хасковско
33 новозаразени за денонощието в Хасковско

Затвори