Излезе четвъртият брой на списание “Южно утро”

0
Divel

От печат излезе четвъртият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“.

То е издание на Гражданско сдружение „Родопско утро“ и се реализира с финансовата подкрепа на община Хасково, община Димитровград, Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград, община Ивайловград, община Минерални бани, община Момчилград, община Джебел, СУ „П. Р. Славейков“ – Кърджали, СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, и ЕООД „КАЛИНА“.

Старско

На едни от първите му страници ще могат да се прочетат статия за 50-ата годишнина на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково, и интервюта с кмета на Димитровград Иво Димов, кмета на Ивайловград Диана Овчарова и кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Представени са община Момчилград и община Джебел, а за историята на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково, Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково, местността „Хисаря“ край село Сталево, Перперек и книгата на проф. д-р Тодор Черкезов, Милена Ангелова, д-р Димитър Черкезов и Светла Михайлова „Пограничните пътища в биографията на един лекар“ разказват бившият директор на библиотеката Кирилка Страшникова, уредникът на отдел „Археология“ към Историческия музей в Димитровград Нели Кръстева и Лияна Фероли.

За участие в разнообразните рубрики на списанието са заявили своето желание стотици млади и утвърдени поети и писатели от областта на Източните Родопи.

В раздел „Ученическо творчество“, който се ръководи от учителя по български език и литература от Кърджали Антония Маровска, са включени 60 души.

Отделено е място и за гости. С няколко свои стихотворения са представени поетесата, преводач и главен редактор на вестник „Словото днес“ Надя Попова и поетът, писател, литературен критик, публицист, доктор на философските науки, член-кореспондент на БАН, член на УС на СБП, член на УС на Агенция „София-прес“, създател и директор на Издателство „Захарий Стоянов“ и носител на Националната литературна награда за поезия „Пеньо Пенев“ за 2020 г. Иван Гранитски.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
576 000 лева са приходите от нощувки в Хасковско
584 000 лева приходи в хотелите в Хасковско за месец

Прокуратурата разследва пожара в Сакар
160 декара гора, сухи треви и храсти горяха между Черногорово и Воден

Затвори