Издирван за измами в Германия остава в хасковския арест

0

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ определи Хасковският окръжен съд за 50-годишен турски гражданин, издирван с Европейска заповед за арест по обвинение за измама и незаконно присвояване на средства.

Той е задържан на 11 май на ГКПП „Капитан Андреево“ по издадена от съда в геманския град Мюлхаузен Европейска заповед за арест. Издирван е за най-малко 30 престъпления, извършени в периода от мянуари 2021 г. до юни 2023 г. и че като член на организирана престъпна група, в съучастие с други лица, не е плащал вноски за социално осигуряване и е прикривал действителните трудови правоотношения, като е представял неверни, подправени или фалшиви документи.

Съдът в Хасково прие, че независимо от заявеното в съдебно заседание доброволно съгласие за предаване на лицето, съществува опасност от укриване, предвид, че е чужд гражданин и няма адрес на територията на Европейския съюз. Според съда всички тези обстоятелства налагат мярката за неотклонение „Задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 3- дневен срок.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Американец елиминира Григор на Мастърс-а в Рим
Американец елиминира Григор на Мастърс-а в Рим

Любопитно от областта: Природозащитен център „Източни Родопи“
Токов удар покоси египетския лешояд Фердинанд

Затвори