Издирван от Германия за дрога остава в хасковския арест

0

54-годишен немски гражданин, издирван с Европейска заповед за арест, издадена от германските власти, остави в ареста Хасковският окръжен съд. Мъжът е задържан на 14.03.2023 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да излезе от страната.

Заповедта за международно издирване е издадена от Областен съд в гр. Кил, Република Германия, за провеждане на наказателно преследване за престъпление участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Предвиденото  наказание е „Лишаване от свобода“ за срок до 15 г.

Съдът в Хасково прие, че представената ЕЗА отговаря на всички изисквания. 54-годишният е чужд гражданин и липсват трайно установени връзки в Република България. Така съдът мотивира  вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок, като в случай на протест, делото е насрочено за 21.03.2023 г. от 10 ч.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Два допълнителни нощни влака за Бургас ще пътуват през летния сезон
35 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване с влак

Ученици от Езиковата на Открит урок в Окръжен съд-Хасково
Ученици от Езиковата на Открит урок в Окръжен съд-Хасково

Затвори