Иво Димов участва в Националния воден поход по река Марица

0

Кметът на община Димитровград Иво Димов участва в Националния воден поход по река Марица „Долна Марица 2024“.

Над 50 участници с над 30 лодки поеха днес от село Райново по поречието на река Марица в един от най-живописните маршрути и най-дълъг участък с дължина 27 км.

Националният воден поход се провежда ежегодно в началото на лятото, като тази година дните на провеждането му са от 5 до 7 юли включително. Участниците в регата има от София, Варна, Плевен, Хасково, Пловдив, както и индивидуални участници от цялата страна. Сред тях е и седемгодишният Александър Димитров от София, с райновски корени.

Организатори на Националния воден поход са Община Димитровград, НЧ “Марица 2008” и Клуб за воден туризъм – Хасково. Утре участниците продължават в третия ден от регатата, когато ще изминат участъка от 23км. от гр.Харманли до гр. Любимец, където ще бъде и закриването на похода.

Походът има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм.

Вчера участниците имаха и зелени активности, подготвени от организаторите – поставяха къщички за защитени видове птици, сред които синявицата.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ограничават движението край Димитровград и село Клокотница заради ремонт на електропровод
Ограничават движението край Димитровград и село Клокотница заради ремонт на електропровод

АЕЖ организира интензивен курс за разследваща журналистика
АЕЖ организира интензивен курс за разследваща журналистика

Затвори