Иво Димов на кметска среща на балканските градове Β40

0

Кметът на община Димитровград Иво Димов участва в Срещата на върха на Мрежата на балканските градове Β40, която се провежда в Атина от 22-24 януари 2023 г.

Той ще представи Димитровград като пример за най-добра практика за регионално и трансгранично сътрудничество, като единствената община, спечелила по два проекта по програмите за трансгранично сътрудничество с Гърция и Турция. В събитието участват кметове и институции от всички балкански държави между, които Дарио Нардела президент на Eurocities и кмет на Флоренция, Генералния секретар на Eurocities Андре Собджак, Кордейро Васко Алвес от Европейския комитет за регионално развитие, кметовете на Атина, Истанбул, София, Тирана, Скопие, Сараево, Констанца, Котор и други.

Форумът ще бъде открит от домакина, кметът на Атина Костас Бакоянис. Пред участниците в срещата ще бъде представен от ротационното председателство: годишния доклад за дейността на Мрежата B40, резултати от дейността на работните групи и стратегически документ за градска дипломация и стратегически план на Мрежата B40: представяне от кметът на Истанбул, Екрем Имамоглу. На срещата на върха ще се извърши и официалната Церемония по предаване на председателството. В програмата са планирани двустранни срещи между кметове и заседания на работни групи.

В последният ден на международния форум кметовете ще чуят речта на ротационния председател, кметът на Атина, Костас Бакояни относно визията за развитието през 2023 на Мрежата на балканските градове В40 и ще дискутират относно Визията за развитие на Мрежата през 2023 г., Стратегически документ за градска дипломация и Стратегически план на Мрежата B40.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Китайските валутни резерви са нараснали до 3,099 трилиона долара
Бързите кредити се целят в уязвими групи потребители

АРДА направи първа тренировка в Турция(ВИДЕО)
АРДА направи първа тренировка в Турция(ВИДЕО)

Затвори