Иво Димов: Меричлери ще има спортно-развлекателен комплекс „Соленци”

0

Община Димитровград работи по проект„Изграждане и развитие на спортно – развлекателен комплекс „Соленци”, град Меричлери- първи етап, който предвижда възстановяване функционалността на минералния басейн, за да може тази безценна минерална вода да се ползва от всички. Към това се стремим, за това работим, заяви снощи на тържеството по повод 40 години от обявяването на Меричлери за град кметът на общината Иво Димов. Заедно с председателя на общинския съвет Гергана Кръстева той бе сред официалните гости на празника.

Димов поздрави жителите и гостите на Меричлери, както и кмета му Йордан Милев, като припомни постигнатото през годините и подчерта, че развитието на града е резултат на съвместната работа.

Иво Димов: Меричлери ще има спортно-развлекателен комплекс „Соленци”
Ремонтирахме основно училището и реализирахме проект за модерен STEM център. Реновирахме две от основните улици- „Иван Катъров” и „Пеню Хасърджиев”. Предстои да ремонтираме и трета – ул.„Д-р Теню Стоилов“, съобщи Иво Димов.

Тържествената програма снощи започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър -Димитровград и полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството по повод 115 години Независима България. Продължи с музикално-поетичната програма с участието на талантливи деца от Меричлери, самодейци от местното НЧ „Просвета 1896“, група за народни хора „Пъстра китка“ при ОУ „Димитър Матевски“ и представителен танцов ансамбъл „Хасково“. Публиката пя и танцува с талантливия Георги Костадинов, известен с участието си в „Гласът на България“. Впечатляваща празнична заря бе кулминацията на вечерта.

Днес програмата продължава с празник за най-малките- Забавно детско утро с „Щуротиите на Пипи“. От 18ч. е предвидена фолклорна програма с участието на групата за народни хора „Тракийски ритми“ и вокална група при НЧ „Хр. Ботев 1902“- Димитровград, както и празничен хоровод на оркестър „Славяни“-Стара Загора.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Григор победи монегаск на старта в Монте Карло
Григор Димитров с юбилейна победа на старта в Китай

Спортист №1 Радослав Русев: Лягам и ставам с мисълта за успеха
Радослав Русев континентален вицешампион по Бразилско Джиу Джицу

Затвори