Ивайловградчани посетиха премиерата на “Засукан свят”/ВИДЕО/

0
Divel

Групата участници от Ивайловград в “Засукан свят” на Мариуск Куркински изгледаха филма на откриването на Киномания в София.

Премиерата на българския филм бе в НДК в зала 1, разполагаща с 3500 места и нов прожекционен апарат, на 33-то издание на фестивала. Лентата е създадена по разкази на писателя Николай Хайтов, част от сборника „Диви разкази”.

Старско

Началото е заснето в църквата в село Долно Луково. “Всички, които са заченати преди сватбата в наше село, им викат Ранници и ги гледат с едно око”, казва орисницата на главния герой Мильо. Ролята се играе с голямо актьорско майсторство от Куркински, който е и режисьор. Следват битови сцени от тогавашния живот на село. “За някого радост, за някого грях. Бият ме, не ме боли. Удрят ме, не усещам. Кога се събуждам пак същото. Ей върти се засукан свят” – думите на Мариус при един от персонажите. Така лентата те отвежда в един свят, в който, ако загубиш нещо, не знаеш какво печелиш.

Продуцентът на филма Иван Тонев пренася естествената снимачна площадка в Южната приказка на България – Ивайловград. Специални благодарности за приноса към филма получиха младите участници от граничния град и кметът Диана Овчарова.

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Казусът със заличения съветник д-р Деливълчев влиза в съда
Казусът със заличения съветник д-р Деливълчев влиза в съда

Катастрофа
Сузуки се преобърна в канавка

Затвори