Историците в Хасково не стават за граничари

0

Историците в Хасково ни обясниха за 3 март, че не е никакъв Трети март. Исторически погледнато, може и да са верни фактите. Ама, не е точно така.

Вярно, императорът е искал не свободна България, а губерния. Във фейсбук всеки има право на собствените си статуси, макар и по онази война да не е имало интернет. Много благодарим за просветлението от статусите и коментарите! Факт е, че най-накрая, дори след 3 март, България я има, досега и заради това.

И когато историците ни се държат като македонска медия от север, дори и в собствения си профил, България пак ще я има. А щом историците, и тези от Хасково, не щат Трети март да е национален празник, да станат политици и да променят датата. Може и на 6 септември да я променят. Тогава ще трябва да обяснят, защо не реваха, когато настояваха капитан Петко да е почетен гражданин на Хасково. Не споменаха (даже и Гошо не го спомена), че Петко Киряков е против Съединението и обяснява, че не го признава, защото е офицер от руската имперска армия. Исторически факт, както и Трети март.

Националният празник е да помним, че сме българи. Няма значение датата. Загиналите за свободата – са България. Тя, България, е само зад граничарите, беше. За всички останали е над нас. За съжаление историците, от Хасково, както и повечето от политиците, не са служили в армията, а камо ли граничари.

Да живее България!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Баскетболистите на Хасково прегазиха пореден съперник
Баскетболистите на Хасково прегазиха пореден съперник

Три сантиметра разделиха Божидар Саръбоюков от бронз в Истанбул
Три сантиметра разделиха Божидар Саръбоюков от бронз в Истанбул

Затвори