Истината не само изобличава, но и пречиства/+16/

0

Изминаха първите кръгове от родното първенство и 31 години от промените, а някои се питат какво ли става сега? Дали са два или три отбора с името на ЦСКА, няма никакво значение. Яловата работа се познава от далеч – виж „Левски“ /София/.

Съдбата си знае работата и още в първия кръг Красимир Балъков стъпи на Армията, но като какъв. Ами обичащ шума на парите. Големият проект в Бургас, лапаница, и то голяма, ами с националния отбор или с родния му клуб „Етър“.

Големият Тодор Колев каза навремето: „Някой хора са толкова бедни, че единственото, което имат, са парите.“

На този свят има и по-ценни неща от финикийските знаци – истинските хора и привърженици. Платената е на куртизанките, Аве, Цезар и принцът Тоти, завинаги в сърцето на Рим. Когато Гай Светоний е написал хрониките на дванадесетте цезари, в цитат е отправил и предупреждение към поколенията. То гласи: „Граждани на Рим, жените си пазете! Идва Цезар, тоз плешив ку..ар – в Тракия спечели злато, в Галия го про..а!“ Много съвременно звучи, особено за България сега и днешните ни Цезари.

Къде сме ние сега и КОЙ опразни стадионите? КОЙ бе, бате Бойко? Защото и ти се намеси във футболните дела и кво стана, още по-зле, нали, другарю, министър-председател.

Балъков, ха да вземе топката от Стоичков в Америка, ама нашето куче вика по филибарско-харманлийски: “Суз, бере, марш!”. Евалла на левачката, ашколсун, бате Ицо. И мир на прахта му на големия Трифон. Такива искам да ги помня истинските играчи.

И други от поколението на САЩ-94 се продадоха за мангизи. Сега им сърбаме попарата, както вика бат’ Любо: “Духайте супата!”.

Същото ни го казват и в политиката. Древните гърци, цитирани от от руски поет по времето на СССР отбелязват: „Истината не само изобличава, но и пречиства.”

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Голям пожар между три села, хеликоптер се включи в гасенето
Голям пожар между три села, хеликоптер се включи в гасенето

Гришо е №4 в престижна класация
Гришо с ново гадже, тази вечер излиза на корта

Затвори