Интерактивна сензорна азбука показа ДЦДУ в Димитровград

0

Изложба на интерактивна сензорна азбука, създадена от Дневния център за деца с увреждания в Димитровград бе открита днес в лятната читалня на библиотеката „Пеньо Пенев”.

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Дневнияг център за деца с увреждания представи своя проект на ИНТЕРАКТИВНА СЕНЗОРНА АЗБУКА.

Когато децата имат проблеми с наизустяването на цифри, букви или кратки текстове, им предоставяме възможност за създаване на връзки и асоциации, които улесняват процеса. В този случай ученето на буквите може да бъде много забавно, ако включим и сетивата – тактилните усещания, запомняща се визуализация, специфичен аромат и др. Така децата по-лесно ще усвоят и запаметят буквите, ще играят и ще се учат да пишат, коментират от ДЦДУ.

ИНТЕРАКТИВНАТА СЕНЗОРНА АЗБУКА, която специалистите от ДЦДУ създадоха, ще бъде използвана за активна работа с децата. Те ще могат да копират буквите от проекта, или да реализират свои идеи, ще докосват и разучават всяка от буквите, ще изброяват предметите и материалите, които виждат в рамката, ще запомнят азбуката по лесен и забавен начин, допълват от екипа на Центъра.

Дневният център е създаден през 2004г. и е една от първите социални услуги на община Димитровград. Тази година той чества своята 20-годишнина с поредица инициативи и събития.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Две бебета проплакаха на Коледа в хасковското АГО, чакат трето
17 двойки с помощ от Община Хасково за инвитро и инвиво

Хасково пред сложно решение за санирането на блокове (ВИДЕО)
Община Хасково обяви обществена поръчка за санирането

Затвори