Иновативна кабина DIVOC-20 е защитата срещу COVID-19

За първи път модерна спрей кабина за дезинфекция е в експлоатация в детски кът „Тропикана“.

Иновативната кабината DIVOC 20 е монтирана на входа на увеселителното заведение, което се намира на улица “Генерал Кацаров” 1 /бившия ритуален дом/ в Хасково. Изобретателите са я кръстили с обратни букви на COVID-19. Тя е произведена в България от инженеринговата компания ТР Машин Груп ЕООД, под марката Z innova.

DIVOC 20 е първата спрей кабина в България за експресна дезинфекция от глава до пети. Освен че покрива най-високите изисквания за сигурност и качество на ЕС, тя е изцяло автономна и не се налага човешка намеса след първоначалната й конфигурация. Разбира се, освен, когато трябва да се напълни резервоарът с дезинфектант, който с едно зареждане може да стигне за над 1000 души. Освен откъм човешки и финансови ресурси, машината е икономична и откъм времеви – отнема под 3 секунди, за да премине човек през нея и да бъде значително по-защитен в своето ежедневие.

„Искаме да осигурим нормално и приятно изкарване на всички наши гости – малки и големи, коментира управителят на „Тропикана“ Николай Иванов.

Самата кабина отстрани е снабдена и с опция за ръчна дезинфекция, която се използва предимно за дезинфекция на детски колички. Допълнително отдясно има наличен автоматичен диспенсър за почистване на ръце. Подът е със специално покритие, който премахва бактериите от подметките на обувките.

Първите машини от серията DIVOC 20 са вече на пазара. Очаква се засилен интерес към иновативния продукт от страна на заведения и институции.

Тихомир Петков
Leave a Comment
Сподели
 • Последни

  Саяна победи Загорец, играе срещу Лудогорец

  ФК"Саяна"(Хасково) победи “Загорец”(Нова Загора) с 2:0 на стадиона в село Горски Извор. [gallery order="DESC" columns="2"…

  04.02.2023

  Две жени в спешното при ПТП, пътят Хасково – Минерални бани затворен (ВИДЕО)

  Две жени пострадаха при катастрофа на пътя Хасково - Минерални бани. [gallery order="DESC" columns="2" size="medium"…

  04.02.2023

  Един кадър на черен лешояд, сниман от Богдан Боев

  В края на миналата седмица фотографът Богдан Боев запечата в кадър полета на черен лешояд.…

  04.02.2023

  Одобриха 87,7 млн. лева за изборите на 2 април

  Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за…

  04.02.2023

  Зимата се завръща с жълт код за Хасковско

  НИМХ обявява „жълт код“ за валежи от сняг, образуване на снежна покривка, умерен и временно…

  04.02.2023