Иновативна кабина DIVOC-20 е защитата срещу COVID-19

0

За първи път модерна спрей кабина за дезинфекция е в експлоатация в детски кът „Тропикана“.

Иновативната кабината DIVOC 20 е монтирана на входа на увеселителното заведение, което се намира на улица “Генерал Кацаров” 1 /бившия ритуален дом/ в Хасково. Изобретателите са я кръстили с обратни букви на COVID-19. Тя е произведена в България от инженеринговата компания ТР Машин Груп ЕООД, под марката Z innova.

Старско

DIVOC 20 е първата спрей кабина в България за експресна дезинфекция от глава до пети. Освен че покрива най-високите изисквания за сигурност и качество на ЕС, тя е изцяло автономна и не се налага човешка намеса след първоначалната й конфигурация. Разбира се, освен, когато трябва да се напълни резервоарът с дезинфектант, който с едно зареждане може да стигне за над 1000 души. Освен откъм човешки и финансови ресурси, машината е икономична и откъм времеви – отнема под 3 секунди, за да премине човек през нея и да бъде значително по-защитен в своето ежедневие.

„Искаме да осигурим нормално и приятно изкарване на всички наши гости – малки и големи, коментира управителят на „Тропикана“ Николай Иванов.

Самата кабина отстрани е снабдена и с опция за ръчна дезинфекция, която се използва предимно за дезинфекция на детски колички. Допълнително отдясно има наличен автоматичен диспенсър за почистване на ръце. Подът е със специално покритие, който премахва бактериите от подметките на обувките.

Първите машини от серията DIVOC 20 са вече на пазара. Очаква се засилен интерес към иновативния продукт от страна на заведения и институции.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Граница Турция
Въведоха такса „Дезинфекция“ за влизащите в Турция

Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка
Гербът на Хасково вече официално върху пощенска марка

Затвори