Инфрактни балотажи в Горно Войводино и Клокотница

0

7 кметове на села в община Хасково предстои да бъдат избрани на балотажа в неделя- 5 ноември: в с. Клокотница, с. Въгларово, с. Горно Войводино, с. Книжовник, с. Криво поле, с. Малево и с. Мандра.

Най-инфарктен с два гласа разлика се очаква да е вторият тур в село Горно Войводино, където за единия от кандидатите в първия тур са гласували 45 избиратели, а за другия- 43-ма. 132 са дали вота си тогава, като недействителните бюлетини са 7, а три са с „Не подкрепям никого“. 183 са избирателите по списък в Горно Войводино.

Само 5 гласа е разликата и между претендентите за кметския пост в село Клокотница, където кандидати в първия тур бяха 5. За единия от класиралите се на балотаж са гласували 108 от избирателите, а за втория- 105. 460 са избирателите по списък в единствената секция в Клокотница. Гласували са 297, като 8 са недействителните бюлетина, а в две е отбелязано „Не подкрепям никого“.

Пряк избор за кметове има в 34 кметства от община Хасково. За 8 от тях кметовете бяха ясни и преди изборите, тъй като имаше само по един кандидат- заемалите поста и до момента в Александрово, Долно Големанци, Зорница, Козлец, Родопи, Текето, Тракиец и Широка поляна.

В 19 от селата на община Хасково жителите им си избраха кмет на първи тур. Най-много кандидати – по 5, имаше за поста в селата Мандра и Клокотница, където в неделя предстои балотаж.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Избираме кметове и общински съветници(ВИДЕО)
ОИК-Хасково одобри образците на бюлетини за балотажа

Георги Георгиев, кандидат за кмет на Хасково от ПП „Възраждане": ДПС са огънали ръцете на ГЕРБ до счупване
Георгиев от „Възраждане“ остава депутат, Атанас Кръстев- съветник в Хасково

Затвори