Имунизират на място големите фирми при наличие на ваксини/ВИДЕО/

0
Divel

Вече е създадена организация с фирми и са организирани колективи, които при наличие на по-големи количества с ваксина, да бъдат имунизирани.

Това стана ясно на днешното онлайн заседание на областния оперативен щаб за борба с COVID-19, свикано от областния управител д-р Стефка Здравкова. Според директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова желаещи за ваксинация има. Мобилният кабинет за прегледи към РЗИ-Хасково пък може да бъде използван за извършване на ваксинации в отдалечените места.

Старско

На този етап регионалната инспекция очаква списъците за СИК и веднага след получаването им, има готовност да започне имунизация на хората.

Заместник-директорът на МБАЛ-Хасково д-р Иван Иванов отбеляза, че към момента във връзка с имунизациите в областната болница е спокойно, но отчете интереса от страна на хората за вида на ваксина и възможностите за ваксинация. На този етап Областният оперативен щаб прецени, че не е необходим денонощен имунизационен кабинет, но въпросът остава отворен и при нужда ще бъде създаден.

Директорът на ЦСМП Хасково д-р Петя Радева съобщи, че днес е получено писмо от Министерството на здравеопазването във връзка с необходимостта от извършване на имунизации в труднодостъпните райони. Тя заяви, че за месец март е организиран график с 12 часови дежурства на лекар, медицинска сестра и транспортно средство и при необходимост той започва да работи.

По-рано през деня темата с ваксинацията, създаването на пунктове и необходимостта от включването на спешна помощ като мобилни екипи бе обсъдена и от заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков, заедно със зам. областния управител на Хасково Митко Петров и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова. Тогава д-р Пенков подчерта, че ваксинацията е на много добро ниво. В Хасково е създадена много добра организация, макар в региона да е по-натоварено заради граничните пунктове, стана ясно на срещата.

Още 12 легла за пациенти с коронавирус пък ще бъдат разкрити в хасковската болница, тъй като наличните 90 са заети. Това стана ясно след посещение на здравния министър Костадин Ангелов в лечебното заведение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
193 деца със средства от 18-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”
193 деца със средства от 18-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”

Бойко Борисов и здравният министър инспектираха ваксинацията в Малево/ВИДЕО/
Бойко Борисов и здравният министър инспектираха ваксинацията в Малево/ВИДЕО/

Затвори