Икономиката и земеделието тема на форум, организиран от СИНПИ в Хасково

0

Стратегическият институт за национални политики и идеи организира среща – дискусия с хасковската общественост на тема „Икономика и земеделие – фактори за развитието на южно-централния регион на България“ на 22 февруари.

В събитието ще вземат участие експертите на СИНПИ д-р Калоян Паргов – председател на УС, д-р Даниела Везиева – бивш министър на икономиката, адвокат Мариела Павлова – експерт по туризъм и Живко Живков –изпълнителен директор на АЗПБ и бивш директор на Фонд “Земеделие”.

Форумът ще проведе от 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Родопи“ в Хасково.

В 17.30 ч. в Художествена галерия „Форум“ ще бъде открита изложбата „Македония в карикатури“, посветена на 145-ата годишнина от рождението на Александър Божинов – карикатурист, военен фотограф и писател, който през 1930 г. публикува свои карикатури на тема Македония.

Изложбата ще бъде представена от проф. д-р Боряна Бужашка, която е част от авторския колектив. Тя е подготвена от научен екип на УниБИТ, ръководен от проф. д.ф.н. Ваня Добрева, по проект на Фонд „Научни изследвания“ на МОН „Между комичното и трагичното – Александър Божинов“. Гостуването на изложбата в Хасково е организирано от Институт за културно наследство България – Италия.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Четири земетресения засечени на Балканите
Лек трус с магнитуд 3 по Рихтер е регистриран край село Срем

Жител на село Карамфил шофира с 1,97 промила алкохол
Жител на село Карамфил шофира с 1,97 промила алкохол

Затвори