Игла в купа сено ли е издирваният с ЕЗЗА Лютви Хасан?

0
Окръжен съд – Хасково разреши издаването на Европейска заповед за арест за 59-годишния Лютви Хасан, който по непредпазливост причинил смъртта в катастрофа на 23-годишния Йордан Бузуков – Дани от Хасково.
Вече цяла година издирваният мъж от кърджалийското с. Бялка го няма. Досега не е ясно защо не му бе наложена по-тежка мярка за неотклонение и постановление от прокуратурата да не напуска България, след като стана ясно, че причинителят на ПТП-то бил зад волана с 2,03 промила алкохол. Лютви бе задържан, разпитан като свидетел и 9 часа след катастрофата беше освободен. Оттогава, вече почти година, е неоткриваем.
Установен е негов адрес в Турция и е направен опит да бъде призован на същия чрез съдебна поръчка за международноправно сътрудничество, която турските съдебни власти са отказали да изпълнят. Не е изключено да не изпълнят и европейската заповед за арест, въпреки че обикновено българските съдилища кандисват да екстрадират, когато Турция поиска някого, търсен от властите в комшийската ни държава.
И така – Хасан продължава да го няма, въпреки организираните протести с искане за справедливост от близките на Дани. Игла в купа сено ли е 59-годишният Лютви? Май да, а справедливостта, засега, ще продължава да чака.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Офроуд страшилището INEOS Grenadier се снима в тест драйв край село Подкрепа (ВИДЕО)
Офроуд страшилището INEOS Grenadier се снима в тест драйв край село Подкрепа (ВИДЕО)

Хасковлии сведоха глави пред Апостола на свободата (ВИДЕО)
Хасковлии сведоха глави пред Апостола на свободата (ВИДЕО)

Затвори