Хванаха канабис за хиляди левове на Капитан Андреево

0
Divel

Канабис е бил хванат на МП “Капитан Андреево” в два камиона, съобщават от прокуратурата. Дрогата е 19.130 кг. и възлиза на 76 520 лева.

Наркотикът е хванат на 9 септември, когато на границата един след друг пристигнали два камиона с турска регистрация. Те пътували без товар от България за Турция. Били селектирани за щателна митническа проверка.
Митничарите установили, че върху две дървени греди под шаситата на автомобилите имало укрити по два пътнически сака, пълни с общо 23 полиетиленови плика. Те съдържали суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест е реагирала на канабис.

Старско

В укритието на единия камион са били намерени 16 пакета с 11.150 кг канабис, а в другия – 7 пакета със 7.980 кг канабис.

За 72 часа с прокурорско постановление са задържани са двамата шофьори на камионите, които са турски граждани. От държавното обвинение са им повдигнали и обвинения.

Очаква се днес след обяд в окръжен съд – Хасково да им бъде гледана мярката за неотклонение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Част от Константиново без улични лампи, общината минава на икономичен режим
Част от Константиново без улични лампи, общината минава на икономичен режим

Държавният глава: Който не гласува, оставя на произвола на чуждия избор съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора
Радев обяви датата, на която назначава нов служебен кабинет и разпуска НС

Затвори