Хванаха 41-годишен до Младиново за трафик на сирийци

0

Най-тежката мярка задържане под стража наложи съдът в Свиленград на 41-годишен мъж, обвинен за подпомагане на сирийски граждани да преминат незаконно през страната.

На 19 юни в свиленградското в с. Младиново, с цел да набави за себе си имотна облага, осигурил транспорт на четирима сирийци да преминават в страната в нарушение на закона. Използвал е лек автомобил „Киа“ с български регистрационен номер.

Старско

Около 11,30 ч. в с. Младиново служители на Жандармерийско управление-София, командировани да охраняват държавната граница към ГПУ-Свиленград подали светлинен и звуков сигнал за спиране на колата. Тя пътувала в посока от с. Младиново към с.Дрипчево. При проверката се установило, че шофьорът е българския гражданин, а с негопътували четирима мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Трима били на задната седалка, а четвъртият – в багажника. Сирийските граждани трябвало да бъдат транспортирани до София срещу възнаграждение, информират от прокуратурата.

Шофьорът е привлечен, като обвиняем за незаконно подпомагане на мигранти да преминат през страната и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Районен съд- Свиленград му определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, като продължават активни действия по разследването.

Определението на Районен съд – Свиленград подлежи на обжалване пред хасковския Окръжен съд.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
42 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари
42 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари

52 стъпки за по-зелен град
52 стъпки за по-зелен град

Затвори