Художници от Свиленград представиха изложба за 8-ми март

0

Гости и жители на Свиленград могат да посетят съвместна изложба на 13 свиленградски творци в Арт галерия, посветена на наближаващия празник на жената 8-ми март.

Изложбата е озаглавена „Тя” и съдържа над 50 творби, които представят женската същност през погледа на местните художници и приложници. Те работят в различни сфери на изобразителното изкуство, някои са съвсем млади, все още студенти, други са дългогодишни творци и преподаватели. Участниците в изложбата са: Радомира Вълкова, Златомира Костова, Георги Костадинов, Габриела Паришева, Грета Бъчварова, Радко Бъчваров, Мария Кряскова, Соня Кючукова, Адриана Димитрова, Венета Станкова, Ива Димитрова, Стоян Александров, Ивалина Кръстева-Недева.

Все повече хора от Свиленград се вдъхновяват да се занимават с изкуство и да експериментират и творят в различни техники, каза кураторът на изложбата художничката Ивалина Недева, която е експерт в Общинска администрация – Свиленград. За първи път се представят експонати от метал на местен художник.

Освен живописни картини с маслени бои и акрил на изложбата могат де се видят рисунки с туш, молив, с игла и конец, скулптури от дърво и от бронз, бижута от кожа и бродерии, миниатюрни металопластики, керамични вази, пано от рисувана и бродирана коприна с колажи. Творбите могат да се закупят и да станат уникален подарък. Експозицията ще бъде отворена до края на месец март.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ЕК представи инициативи за цифровите инфраструктури от следващо поколение
ЕК представи инициативи за цифровите инфраструктури от следващо поколение

Делото за изборите на съветници в Хасково продължава през декември
ВАС насрочи делото за касиране на изборите за общински съветници на 14 март

Затвори