ХОС: 16 г. затвор за контрабанда на близо 287 кг хероин

0

16 години затвор за контрабанда на близо 287 кг хероин на стойност 25 824 600 лева определи Хасковският окръжен съд за турски гражданин.

Той бе признат за виновен, че на 14.04.2019 г. през ГКПП “Капитан Андреево”, в съучастие с Н.А., като съизвършители и при посредствено извършителство, пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо нетно тегло 286,940 килограма, със съдържание на активен компонент диацетилморфин 57,6 %, на обща стойност 25 824 600 лева. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, коментират от прокуратурата.

Старско

Окръжен съд – Хасково е наложил на С.Й. освен наказание “Лишаване от свобода” за срок от 16 години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 200 000 лева, а предметът на престъплението е отнет в полза на държавата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Адвокатът на осъдения Селман Й. Надя Делева заяви, че ще обжалват пред Апелативния съд, като коментира, че са очаквали осъдителна присъда, но се надяват на по-леко наказание след протеста.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Зимен пейзаж с елен
Зимен пейзаж с елен

Левски привлече хасковлията Васил Василев
Левски привлече хасковлията Васил Василев

Затвори