Хирургът д-р Живко Атанасов почина от COVID-19

0
Divel

Началникът на хасковската Хирургия към МБАЛ-Хасково д-р Живко Атанасов загуби битката с коронавируса, потвърдиха за XNEWS.BG от областната болница.

Д-р Атанасов е бил диагностициран с COVID-19. Той е страдал и от сърдечно заболяване.

Старско

Д-р Живко Атанасов бе един от най-уважаваните медици в Хасково и региона. Припомняме, че преди месец, битката с вируса загуби и д-р Надежда Стайкова.

Д-р Атанасов завършва медицина през 1981г. в гр.Пловдив. Започва работа в Хирургично отделение в РБ гр.Димитровград. Придобива специалност по хирургия през 1986г. От 1987г. работи като ординатор в Хирургично отделение при ОРБ гр.Хасково. От 2000г. е началник на отделение по Обща Хирургия , а от 2006г. е началник на Хирургично отделение при МБАЛ”Хасково” АД. От 2006г.е консултант в частна болница МБАЛ ”Хигия”АД, гр.Хасково. Работи и в МЦ”Д-р Вълканов” . Специализирал е стомашно-чревна, жлъчно-чернодробна, съдова и ендокринна хирургия. Има сертификат за лапароскопска хирургия и мениджмънт по здравеопазване.

Екипът на XNEWS.BG изказва искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на д-р Живко Атанасов. Поклон пред светлата му памет!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Двама с дрога заловиха в Харманли
Гостенин на хотел олекна със 100 евро, хванаха и други 3-ма крадци

Нов антирекорд с 69 новозаразени, 2 са починали
84 новозаразени в област Хасково, 3 са починали

Затвори