Хероин за 9 млн лева заловиха на Капитан Андреево

0

100,44 кг хероин на обща стойност 9 039 600 лева е задържан на ГКПП-Капитан Андреево.

Той е бил укрит в товарен автомобил „Скания“, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил управляван от Д.Ч., на 33 г., гражданин на Босна и Херцеговина. Камионът е пристигнал на границата на 24 май 2020 г., през нощта.

При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поглед от високо (ВИДЕО)
Каузата Ямача – хем пердута, хем салута

Само 6 новозаразени с коронавирус за денонощието
Само 6 новозаразени с коронавирус за денонощието

Затвори