Хасковското ПМГ сред най-добрите на матурите след 7 клас

0

Хасковското ПМГ “Акад. Боян Петканчин” се нарежда сред най-добрите по резултат училища след изпита на седмокласниците. Това съобщават от образователното министерство.

Сред първите по БЕЛ са „МГ “Акад. К. Попов” – Пловдив, СМГ „П. Хилендарски“ – София, и МГ „Д-р П. Берон“ – Варна, ППМГ в Стара Загора, Враца и Ловеч, ПМГ в Благоевград. По математика първите три места заемат същите училища, но в друг ред. Първи са учениците от МГ „Д-р П. Берон“ – Варна, следвани от СМГ „П. Хилендарски“ – София и МГ “Акад. К. Попов” – Пловдив. С много добри резултати са още в МГ в Русе, ПМГ в Перник и Хасково, ППМГ в Стара Загора.

Анализът показва, че по български език и литература учениците най-успешно са се справили с намиране на информация в текст, разпознаване на факти от художествен текст и лексикологията. Затруднили са се при тълкуването на текст, граматиката и синтактичната синонимия. По математика учениците са се справили успешно с намиране на корен на уравнение, решение на неравенство, прилагане на заучен алгоритъм и формулите за съкратено умножение. Затруднения са срещнали при еднаквите триъгълници, моделиране на числов изрази, разчитане на данни и при задачите с практическо приложение.

Средният резултат по БЕЛ – 53,06 точки, е по-висок от средния брой точки. Това показва, че постиженията на учениците са в диапазона „добри-много добри“. Средният резултат по математика – 33,63 точки, е по-нисък и показва „средни и добри постижения“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
"Купи тениска подари мечта" събра 3 670 лева
“Купи тениска подари мечта” събра 3 670 лева

Арестуваният Марин казал на комшийката да пусне за 20-ти номер/ВИДЕО/
Марин Ангелов, обвинен за купуване на гласове, призна вината си

Затвори