Хасковските социалисти гласуват за лидер на БСП

0
Divel

Избори в редиците на БСП. Днес членовете на партията гласуват за лидер на левицата. За червения стол се борят досегашният лидер Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

Първоначално кандидатите бяха 5 – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Тодоров, Валери Жаблянов и Красимир Янков. Жаблянов и Янков се отказаха с аргумента, че го правят в знак на протест срещу настоящото ръководство, което обвиниха в манипулации на изборния процес. След тях се оттегли и Тодоров. Неговите мотиви бяха същите.

Старско

Изборният ден започна в 07 часа и ще продължи до 19 часа. В Хасково изборните секции, където могат да гласуват социалистите са две. Тази сутрин в офиса на партията, в малкия бизнес център, правото си на вот упражни общинският председател на левицата Камен Тодоров. “Гласувах за обединение на БСП”, коментира той.

Право на вот в община Хасково имат около 900 души, а в цялата област – над 3 000. Общо секциите в страната са 1 140. Има и мобилни СИК-ове, които се движат по малките населени места.

След края на изборния ден преброяването на бюлетините ще става по места. След това те се предават на ОИК и от там отиват в ЦИК.

Окончателните резултати от вота се очакват в края на неделния ден. Ако се стигне до балотаж, той ще бъде след седмица – на 19 септември.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
13 нови с COVID-19 в Хасковско
13 нови с COVID-19 в Хасковско

Четири часа стотици останаха блокирани на границата с Турция
Четири часа стотици останаха блокирани на границата с Турция

Затвори