Хасковски гимназисти спечелиха националното състезание “Социални иновации”

0
Divel

Отборът на Кристиян Димов и Веселин Арабов от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково се класира на първо място в националното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay) и ще представя България на световното състезание.

Финалният кръг на състезанието, в което бяха избрани да се състезават девет обора от цялата страна, се проведе онлайн на 30.03.2020 г.

Старско

Националното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay) стартира през декември 2019 г. и протече в три етапа. В подборния етап взеха участие 117 екипа от общо 43 училища в 30 населени места в цялата страна.

На първия етап от финалния кръг жури от „Джуниър Ачийвмънт“, България и NN България класира 18 отбора, два от които бяха от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ град Хасково. Учениците, които достигнаха до този етап, бяха Кристиян Димов, Веселин Арабов, Габриела Колева, Марин Кокошкаров и Стефания Фърталева. Треньор и на двата отбора е г-жа Дарина Влайкова, която ръководи клубовете по предприемачество в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково. В продължение на няколко седмици заедно със своите ментори от NN България и г-жа Влайкова учениците, участващи в състезанието, разработиха свои бизнес планове за социален бизнес и презентации на проектите.

Заедно с още други девет отбора до втория етап на финалния кръг достигна отборът на Кристиян Димов и Веселин Арабов. Тяхното предложение за социален бизнес и неговото решение в условия на пандемия се оказа най-доброто от всички и отборът убедително победи останалите участници.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ЕВН
EVN предлага намаление на мрежовите цени

Отменят заповедта за задължителните маски
Отменят заповедта за задължителните маски (ВИДЕО)

Затвори