Хасково тази вечер отново със „Сцена на края на града“(ВИДЕО)

0

Предстоят и срещи за кариерно ориентиране и развитие в направление сценично изкуство.

Старско

ДКТ „Иван Димов“ и проект #СценаНакраяНаГрада Ви канят на Ямача с „Изкуството да оглупееш“, по пиесата “Глупаци” на Нийл Саймън. Представят я студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“, с режисьор: Стефан Москов, клас: Стефан Москов.

В рамките на фестивала днес и утре от 16,00 часа в ДКТ “Иван Димов”- Хасково
„Срещи за кариерно ориентиране и развитие в направление сценично изкуство“
Лектори:
– Людмила Стоин, асистент на проф. Здравко Митков от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”,
– д-р Биляна Дилкова от Югозападен университет “Неофит Рилски”
– Георги Новаков от Театрален колеж “Любен Гройс” и специален гост от Исландия Ханес Оли Агустсон, актьор и програмен директор в отдела за сценично изкуство на Исландската академия на изкуствата. Той ще представи академията и отдела за сценично изкуство.

На срещите за кариерно ориентиране представителите на българските ВУЗ-ове и гост-менторите от Исландия ще дадат информация от първо лице за кандидатстването, подготовката, учебния процес и възможностите за реализация в сферата на сценичните изкуства.

Поканата е отправена от Драматично-куклен театър “Иван Димов” в партньорство с Алианс за регионално сътрудничество и развитие – България и FRUMLITIR EHF – Исландия.

„СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА“ обединява партньори, които поставят акцент върху развитието на международното културно сътрудничество и насърчаване на разнообразието в културата и изкуството, посредством развитието на публики и ангажирането на хора в различни културни, образователни и информационни дейности.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Атанас Кръстев се завърна в Хасково
Атанас Кръстев се завърна в Хасково

Късметлия ще грабнe 50 бона от НАП
Крадла задигна 3500 лв. от незаключен дом

Затвори