Хасково се поклони пред подвига на Ботев загиналите за Освобождението

0
Козирог

Ритуал по повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за Освобождението се проведе в Хасково пред бюст паметника на поета-революционер. Ритуалът започна веднага след воя на сирените в 12 часа.

В него участваха кметът на община Хасково Добри Беливанов, Народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, представителна рота от хасковското поделение, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, областният управител Станислав Дечев, общински съветници, представители на политически и патриотични организации, граждани.

Старско

Те поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев под съпровода на Духов оркестър Хасково.

В словото си кметът Добри Беливанов заяви: „Днес се навършват 143 години от както куршум пронизва Ботев и отнема на България един от най-свидните й синове посветил цялото си съществуване, младостта си, силата си и смъртта си на идеала за Свободна България. Нека продължаваме да носим в сърцата си този достоен син на майка България, нека се уповаваме на Ботевите стихове и предаваме чист спомена за неговото дело на идните поколения! Поклон пред паметта на Христо Ботев!“

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стотици поражения след бурята в Хасково (ВИДЕО)
Стотици поражения след бурята в Хасково (ВИДЕО)

Ансамбъл "Хасково" с голямата награда от Етнофестивала
Ансамбъл “Хасково” с голямата награда от Етнофестивала

Затвори