Хасково празнува 114 години независима България

0

Хасково празнува Деня на независимостта с тържествена церемония и празничен концерт. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметовете Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, представители на държавни и общински институции, граждани. 

„На 22 септември 1908 година България извоюва една от най-големите победи в своята история. Без кръв, без битки, само с дипломация, дързост и вяра. Независимостта на България е постигната с пълното единение на народа, политиците и княз Фердинанд. И този категоричен акт показва на света, че Българската държава може и да е била поразявана от враговете си, но ние, българите, винаги сме намирали сила за живот и несъкрушима воля за независимост“, каза в поздравителното си слово кметът Станислав Дечев.

Старско

„Търсех силни думи, за да ви поздравя за днешния празник на Независима България, не успях да открия по истински слова от тези на Княз Фердинанд: „Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска. Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ! Честит празник!“, поздрави Станислав Дечев. 

Денят на независимостта в Хасково продължи с концерт на оркестър „Мечта“ с ръководител Динко Кючуков и голямо празнично хоро. 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ПТП на пътя край Горски извор при разклона за Бодрово
ПТП на пътя край Горски извор при разклона за Бодрово

Избират най-майсторските пуски в Ябълково
Избират най-майсторските пуски в Ябълково

Затвори