Хасково е домакин на държавния финал по хандбал за момичета

0

Хасково е домакин на държавния финал по хандбал за момичета до 12 години.

Най-добрите 10 тима се състезават помежду си през уикенда в зала “Вълчо Даскалов” в спортен комплекс “Спартак”. Хасково е в една предварителна група с Панагюрище, Сливница, Бяла и „Етър“ (Велико Търново). В другата група са „Спортист-Кремиковци“, Свиленград, „Бъки“ (Габрово), „Хера-Варна“ и Шумен.

Вчера хасковлийки отстъпиха пред отборите на “Етър” и “Бяла” и завършиха наравно със “Сливница”. В днешния ден малко не им достигна и загубиха с 3 гола разлика от състава на “Панагюрище”. Финалните срещи са в неделя, а церемонията по закриването и награждаването, започва в 14:40 часа.

Междувременно няколко хасковски състезатели получиха повиквателни за националните отбори по плажен хандбал, съобщи Марияна Стаматова – президент на ХК “Хасково”.

На лагер с националите заминаха треньорите Ирина Миладинова и Самет Муртазали. Лагер-сборът за момичетата до 16 години ще е от 14 до 16 юни в Равда, където ще се играе турнирът „Несебър бийч къп 2024“. Подготовката е за европейското първенство във Варна от 4 до 7 юли.

С повиквателни са Глорияна Райчева, Ниляй Муртазали, Елеонора Кирева.

При юношите национали ще са Ивайло Тенев и Бедирхан Чондол, а при мъжете Петко Петков, Тодор Кирев, Румен Батев, Валентин Каваков, Костадин Костадинов и Ангел Николаев. Те заминават за Несебър, за да се включат в ЕБТ Международен турнир докато жените ще се събират по-късно. Квалификациите за европейско първенство при мъжете и жените са в дните 12 – 14 юли.

По същото време в Габрово ще се проведе лагер на националния отбор за младежи до 20 г., където е повикан Павел Костадинов. Хандбалистите се готвят и за Европейско първенство в зала.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Шампионат по мотокрос стартира в Хасково(ВИДЕО)
Шампионат по мотокрос стартира в Хасково(ВИДЕО)

Скринингови гинекологични прегледи се извършват в Димитровград
Скринингови гинекологични прегледи се извършват в Димитровград

Затвори